Patatesli Rulo Börek
Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harcı için;
- 6 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Sos için;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 adet kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu ve susam
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım, dörde bölüp tencereye su ve tuz ekleyip haşlayalım.
- Soğanı tereyağında kavuralım.
- Haşlanan patatesi ezip soğanla karıştıralım.
- Üzerine pulbiber ve karabiber ekleyelim.
- Sos materyallerini bir kapta karıştıralım.
- Öncelikle bir yufkayı açalım.
- Üzerine sostan gezdirip, patateştende eşit halde dağıtıp ikinci yufkayi serelim.
- Bu formda 4 yufkayida yapalım.
- En son yufkayada sos ve patates ekleyip, karşılıklı iki kenarı düz olacak halde keselim.
- Kenardan çıkan kesimleri da yufkaların üzerine dağıtalım.
- Yufkayı fotoğraftaki üzere yarıya kadar saralım.
- Bıçakla keselim.
- Yufkanın kalan öteki yarısını da birebir halde saralım.
- Sardığımız böreği birer parmak kalınlığında dilimleyip tepsiye dizelim.
- Üzerine yoğurt ve yumurta sosunu karıştırıp sürelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not; bu böreği birgün evvelden hazırlayıp, streçleyip, buzdolabında bekletebilir ve sonraki gün taze pişirebilirsiniz.
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















