Patatesli Rulo Börek
Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım maden suyu
İci için;
- 3 orta uzunluk patates
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlıyoruz, daha sonra soğanı yağda kavurup üzerine salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Patatesleri ekleyerek eziyoruz, tuzunu ,baharatını ekliyoruz.
- Sıvı gereçlerimizi karıştırıyoruz.
- Daha sonra yufkamizi açıyoruz hazırladığımız karışımdan döküp fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Yufkamızı ikiye katlayıp tekrar hazırladığımız karışımdan sürüyoruz tekrar katlıyoruz .
- Üzerine sostan sürüp bölüyoruz.
- Hazırladığımız patatesli harcı içlerine koyarak sarıyoruz.
- Bunu öbür yufka içinde yapıyoruz.
- Üzerlerine hazırladığımız sostan kalanı sürüp evvelden ısıttığımız 180 derece fırına atıp denetimli bir halde yaklaşık 20 -25 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






