Patatesli Rulo Börek

Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım maden suyu

İci için;

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi haşlıyoruz, daha sonra soğanı yağda kavurup üzerine salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  2. Patatesleri ekleyerek eziyoruz, tuzunu ,baharatını ekliyoruz.
  3. Sıvı gereçlerimizi karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra yufkamizi açıyoruz hazırladığımız karışımdan döküp fırça yardımıyla sürüyoruz.
  5. Yufkamızı ikiye katlayıp tekrar hazırladığımız karışımdan sürüyoruz tekrar katlıyoruz .
  6. Üzerine sostan sürüp bölüyoruz.
  7. Hazırladığımız patatesli harcı içlerine koyarak sarıyoruz.
  8. Bunu öbür yufka içinde yapıyoruz.
  9. Üzerlerine hazırladığımız sostan kalanı sürüp evvelden ısıttığımız 180 derece fırına atıp denetimli bir halde yaklaşık 20 -25 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynir İçli Pofuduk Poğaça
Kıbrıs Köftesi (Patates Köftesi )
Cevizli Üzümlü Lezzet Topları
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası
Patates Soğan Kavurma
Düdüklüde Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |