Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz)

Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz) Tanımı İçin Malzemeler
İç harç;
- 2 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tuzot (baharat zerzevat çeşnisi, lezzeti veren)
- 2 çay kaşığı karabiber
Hamur harç;
- 2 yumurta beyazı ( sarısı üzeri için ayrilacak)
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt (klasik ölçü bardağı kullandım)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyerek koyun undan una fark edebilir)
Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç hazırlanış;Öncelikle patateslerimi haşlıyorum, daha sonra haşlanan patateslerimi eziyorum ve 1 yemek kaşığı tuzot baharat ve 2 çay kaşığı karabiber koyarak güzelce harcımı birbirine karıştırıyorum.
- Hamur hazırlanış;Yumurta,su,süt,yağ,şeker,tuz ve mayayı güzelce çırpıyorum hepsi birbirine karışmalı bu çırpılmış harcı sıcak bir ortamda yaklaşık 10 dakika bekletiyorum.
- Daha sonra yavaş yavaş unumu ekliyorum denetimli gidiyorum sert bir hamur olmaması gerekiyor hafif ele yapışan bir hamur kâfi olur ve hamurumuzu yeniden sıcak bir ortamda dinlendirmeye alıyoruz 15 dakika kâfi.
- Dinlenen hamurumuzu tekrar güzelce yoguruyoruz elimize yapisiyorsa elimize biraz yağ dökebiliriz yapışmaması için, daha sonra eşit bezelere bölerek poğaçalarımıza biçim veriyoruz.
- 185 derecede 40 -45 dakika pişirilir.Veee ta ta ta ta sıcacık enfes poğaçalarımız yemeğe hazır.
Patatesli Poğaça (Hep Yapmak İsteyeceksiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




