Patatesli Poğaça
Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (akı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
İçi için;
- 3 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Üzerine;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır. Başka bir kapta ılık su, süt, maya ve şeker çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve yumurta akları eklenerek tekrar çırpılır.
- Elenerek un ve tuz eklenir ve yorulmaya başlanır. Hamur biraz toparlanınca tereyağı eklenir ve tekrar yoğrulur.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilince üzeri kapatılır ve 30 dakika mayalandırılır.
- Haşlanan patatesler ezilir. Soğan doğranır. Tavada sıvı yağ ile bir arada soğan ve salça kavrulur. Baharatlar eklenir. Ezilen patateslerin içine koyulur ve karıştırılır.
- Hamur tezgahta tekrar yoğrulur. Yaklaşık 20 bezeye ayrılır ve yuvarlanır. Yuvarlanan bezeler merdane ya da el ile çay tabağında biraz büyük olacak halde genişletilir.
- Ortasına harç koyulur ve iki kenar ortada birleştirilerek kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür. Evvelden ısıtılan 180 derece fırında 30 dakikaya yakın pişirilir.
Afiyet olsun.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


