Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (akı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İçi için;

  • 3 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Üzerine;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanır. Başka bir kapta ılık su, süt, maya ve şeker çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve yumurta akları eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Elenerek un ve tuz eklenir ve yorulmaya başlanır. Hamur biraz toparlanınca tereyağı eklenir ve tekrar yoğrulur.
  3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilince üzeri kapatılır ve 30 dakika mayalandırılır.
  4. Haşlanan patatesler ezilir. Soğan doğranır. Tavada sıvı yağ ile bir arada soğan ve salça kavrulur. Baharatlar eklenir. Ezilen patateslerin içine koyulur ve karıştırılır.
  5. Hamur tezgahta tekrar yoğrulur. Yaklaşık 20 bezeye ayrılır ve yuvarlanır. Yuvarlanan bezeler merdane ya da el ile çay tabağında biraz büyük olacak halde genişletilir.
  6. Ortasına harç koyulur ve iki kenar ortada birleştirilerek kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam dökülür. Evvelden ısıtılan 180 derece fırında 30 dakikaya yakın pişirilir.

Afiyet olsun.

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Karpatka
Şip Şak Şekerpare
Açma
Lor Peynirli Pizza (Tasarruflu Pizza)
Tavuk Tava
Kornişon Turşu Mezesi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet