Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarılar üstüne sürülecek)
  • 5 buçuk su bardağı un
  • Tuz
  • Susam

İç harcı için;

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
  • Tatlı toz biber

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt, maya ve şekeri güzelce karıştırıp mayalanmaya bırakalım.
  2. Hamur mayalanırken haşlanmış patatesi güzelce ezip, sıvı yağda kavurduğumuz soğanı patatese ekleyelim. Baharatları da ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra etkinleşen mayanın içine yağ yumurta akı ve unu yavaş yavaş eleyerek ekleyelim. Fazla ele yapışmayan hamur elde etmemiz gerekiyor. Bu halde de hamuru bir mühlet dinlendirip elde açalım.
  4. İç gerecini ekleyip istediğimiz üzere hal verelim. Üstüne yumurta akı ve susam sürdükten sonra 180 derece denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun 🌸

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan Bowl
Yalancı Etimek Tatlısı
Altın Sarısı Tereyağı
3 Ana Malzemeli Şekersiz Pratik Atıştırmalık
Porsiyonluk Mini Elmalı Kekler
Tuzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2024 |