Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı az eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- 5-6 su bardağı un denetimli olarak ekleyin)
İç harcı için;
- 1 kg patates
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Haşhaş
Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için; patatesleri haşlayıp ,ezerek püre haline getirin. Tavaya yağı koyup,.
- Soğanları küp küp doğrayıp ekleyin. Soğanlar kavrulmaya yakın salçayı ekleyip tekrar karıştırın. Patatesleri ekleyip az daha kavurun. Son olarak baharatlarını ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru için gerekli gereçleri kaba alıp, yoğurun, üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 2 kesime bölüp merdaneyle açın, içine harcını koyup rulo formunda sarın. Üçgen biçimde kesip tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, haşhaş serpip, 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








