Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı az eksik sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yaş maya
  • 5-6 su bardağı un denetimli olarak ekleyin)

İç harcı için;

  • 1 kg patates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Haşhaş

Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; patatesleri haşlayıp ,ezerek püre haline getirin. Tavaya yağı koyup,.
  2. Soğanları küp küp doğrayıp ekleyin. Soğanlar kavrulmaya yakın salçayı ekleyip tekrar karıştırın. Patatesleri ekleyip az daha kavurun. Son olarak baharatlarını ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için gerekli gereçleri kaba alıp, yoğurun, üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru 2 kesime bölüp merdaneyle açın, içine harcını koyup rulo formunda sarın. Üçgen biçimde kesip tepsiye yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, haşhaş serpip, 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Kapya Biberli Erişte (Kendi Suyunda Miss)
Perde Pilavı
Kıymalı Su Böreği
Pırasa Yemeği
Oğlum Poyraz’ In Doğum Günü Masası
Narlı Mor Lahana Salatası
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet