Patatesli Pide (Kır Pidesi)

Patatesli Pide (Kır Pidesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5.5-6 su bardağı un
İç harcı için :
- 5-6 patates orta büyüklükte
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
Patatesli Pide (Kır Pidesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için :Kuru soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- İçine salçayı ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Haşladığımız patatesleri ezip soğanlı harç ile harmanlıyoruz.
- Hamur için; evvel kuru maya,su,sütü derin bir kaba koyup 5 dk maya çözülmesi için bekletiyoruz.
- Daha sonra bütün gereçleri koyup uygunca yoğuruyoruz 2 saat dinlendiriyorum.
- Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Dinlenmiş hamuru tekrar yoğurup havasını alıyoruz, küçük küçük bezeler yapıp 10 dk tekrar dinlendiriyoruz .
- Az un serpip uzunlamasına açıyoruz.
- İçine harcımızdan koyup iki taraflı kapatıyoruz ,üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Patatesli Pide (Kır Pidesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











