Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 3 adet orta uzunluk patates
- Zeytinyağı
- Tuz
- Baharatlar
Patatesli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabukları soyulur ve tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır.
- Tavaya zeytinyağı dökülür ve ocağa alınır.
- Isınan tavaya doğranan patatesler ek edilir. Biraz tuz eklenir.
- Orta harlı ateşte patatesler düzgünce pişene kadar orta ara karıştırarak pişirilir.
- Bir kaseye yumurtalar kırılır.
- Yumurtaya tuz ek edilir ve uygunca çırpılır.
- Pişmiş olan patateslerin üzerine çırpılmış yumurta dökülür.
- İsteğe nazaran baharatlar ek edilebilir.
- Kısık ateşte pişirilir.
- Altı pişen yumurta alt üst edilerek başka tarafı da pişirilir.
- Kişi sayısına nazaran sıcak olarak eşit formda hisse edililerek servis edilir. Afiyet olsun.
Patatesli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











