Patatesli Mercimek Yemeği

Patatesli Mercimek Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Patatesli Mercimek Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağları koyalım. Üzerine küp küp doğranmış soğan ve biberleri koyalım. Üç dört dakika kavuralım. Daha sonra salçayı ekleyelim. Bir iki dakika karıştıralım.
  2. 4 su bardağı soğuk suyumuzu koyalım. Su kaynadıktan sonra patatesleri küp küp doğrayıp kaynayan suya koyalım.
  3. Ardından evvelce haşlanıp suyu süzülen yeşil mercimekleri yemeye ekleyelim.
  4. Baharatları ve tuzumuzu yemeye ekleyelim. Yemeğim piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatalım.

Patatesli Mercimek Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Mısır Ekmeği (Tavada)
Ramazanda Sahur İçin Buzlukta Tahinli Cevizli Çörek (Videolu)
Şambali Tatlısı (Tam Kıvamında)
Karaköy Poğaçası
Hamburger Köfte (Ekmeği Ve Soğanı İle Detaylı Tarif)
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Hdabla | © 2025 |