Patatesli Mantı (Hingel)
Patatesli Mantı (Hingel) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
İç harcı;
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Haşlamak için;
- Su
- Tuz
- 2 diş sarımsak rendesi
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
Patatesli Mantı (Hingel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu bir kabının içerisine alıp ortasını açıp yumurta tuz ve suyu ekleyin yavaş yavaş yoğurun.
- Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne çok sert olacak.
- Hamurumuzu iki beze bölüp üzerine streçle kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Patatesleri haşladıktan sonra derin bir kabının içerisinde ezip üzerine salça baharatlar tuzu ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Hamuru merdane yardımıyla açıp bardak ile yuvarlak hal vererek yapmış olduğumuz iç harcı içine koyarak hal verelim hepsine bu süreci yapalım biçimi vermek biraz sıkıntı lakin yavaş yavaş alışıyor insan☺️.
- Öte yandan 3 litreye yakın su sarımsak rendesi ve tuz ile kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra yapmış olduğumuz hamurları içerisini teker teker atıp orta ara karıştırarak pişirelim çok pişirmemiz gerekiyor şayet çok pişirirseniz patlama yaşayabilir.
- Pişen mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında toz biber döküp servis edebilirsiniz tadı enfes oluyor şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Patatesli Mantı (Hingel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















