Patatesli Lepe Yemeği

Patatesli Lepe Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz
  • Sıcak su

Patatesli Lepe Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler küçük küpler halinde doğranır ve az sıvı yağda yavaşça kavrulur.
  2. Üzerine ince doğranmış kuru soğan,biberler eklenerek kavurma sürecine devam edilir .
  3. Küçük doğranmış domatesler eklenir pişmeye devam edilir.
  4. Salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar karıştırılır.
  5. Bulgur ek edilerek karışıma yedirilir.
  6. Baharatlar ve tuz eklenir akabinde üzerine sıcak su eklenerek kapağı kapalı halde bulgurlar şişene kadar pişirilir .
  7. Biraz tabanında suyu kalıncaya kadar pişirilir ve kapatılır dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.

Patatesli Lepe Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotlu Mercimekli Sağlıklı Yemek
Kadayıflı Cevizli Rulo
Puf Poğaça
Zeytınyağlı Kuşkonmaz
Çıtır Çıtır Cevizli Ev Baklavası
Milföy Çanağında Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |