Patatesli Lepe Yemeği
Patatesli Lepe Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
- Sıcak su
Patatesli Lepe Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler küçük küpler halinde doğranır ve az sıvı yağda yavaşça kavrulur.
- Üzerine ince doğranmış kuru soğan,biberler eklenerek kavurma sürecine devam edilir .
- Küçük doğranmış domatesler eklenir pişmeye devam edilir.
- Salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar karıştırılır.
- Bulgur ek edilerek karışıma yedirilir.
- Baharatlar ve tuz eklenir akabinde üzerine sıcak su eklenerek kapağı kapalı halde bulgurlar şişene kadar pişirilir .
- Biraz tabanında suyu kalıncaya kadar pişirilir ve kapatılır dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis edilir.
Patatesli Lepe Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








