Patatesli Köfte

Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı yedi baharat
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı yulaf unu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Köfteyi kızartmak için;

  • Zeytinyağı

Köfte yanı gereçler;

  • Çeri domates
  • Kıl biber

Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patates ve kuru soğanı,rendenin ince tarafıyla,rendeleyip suyunu yeterlice sıkın.
  2. Karıştırma kasenin içene, kıyma, rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates, yulaf unu, tuz,çiğ köftelik yedibaharat, kimyon kırmızı biber,pekmez ilave ederek, tüm köfte gereçlerini yoğurun, buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
  3. Buzdolabında dinlenen köfteleri, yavaşça elinizi ıslatarak, avuç içinde yuvarladıktan sonra form verin, akabinde zeytinyağı ek edilmiş tavada köfteleri kızartın.
  4. Kızarttığımız köfteleri servis tabağına bırakın.
  5. Ardından kıl biber,ve çeri domatesi kızartıp,servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌼.

Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Çilekli Milkshake
Velvet (Kadife Pasta)
Brokoli Salatası
Kahvaltılık Sucuk Tava
Limonata
Hdabla | © 2025 |