Patatesli Köfte
Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 adet haşlanmış patates
Köftenin sos gereçleri;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı isot biber
- 1 yemek kaşığı yedibaharat ( çiğ köftelik baharat )
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 orta uzunluk domates
Köfte için yeşillik gereçleri;
- 1 demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
Köfte yanında ikram materyalleri;
- Marul yaprakları
- Limon dilimleri
- Turşu
Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle,patatesleri haşlayın, piştikten sonra süzün.
- Ardından patatesleri, çatal yardımıyla ezin.
- Küçük karıştırma kasenin içene, sıvı yağ, nar ekşisi, isot biberi, rendelenmiş sarımsak rendelenmiş domates,biber salçası,ve baharatları ek ederek, birlikte köfte sosunu karıştırın, ve yarım saat bekletin.
- Karıştırma kasenin içene,bulguru ek edin.
- Üzerine kaynar su ek ederek, birlikte bulguru karıştırıp, bulguru 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen bulgurun içine, hazırlanan köfte sosunu, ve patatesi bırakın. Ve mutfak şefi yardımıyla,köftemizi 5. Evrede orta karıştırarak yoğurun.
- Köftemizin bulguları uygunca yumuşak kıvama gelince, içine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ek ederek,birlikte tekrardan köfteyi 5 dakika daha, yoğurmaya devam edin.
- Köfteleri eldiven, eldiven yardımıyla sıkıp, servis tabağına bırakın.
- Marol yapraklarıyla limon dilimleri ve turşu ile birlikte, servis yapın. Afiyet olsun 🙏🌼.
Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









