Patatesli Köfte

Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 dilim bayat ekmek içi yahut 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patates için;

  • 2 büyük uzunluk patates

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Tuz

Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfteyi için; kıymayı geniş bir kaba al. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyip yoğur. Köfte harcını 15-20 dakika dinlendir.
  2. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elinle yuvarlayarak hal ver.
  3. Patatesler için; patatesleri soyup elma dilimi yahut iri küpler halinde doğra, akabinde soğuk suda yıka, sudan çıkarıp konseye.
  4. Kızartma süreci için; tavaya çokça sıvı yağ koyup kızdır. Evvel patatesleri ekleyip altın rengi olana kadar kızart ve bir tencereye al tuz serpiştir. Tıpkı yağda köfteleri de çevirerek kızart.
  5. Tepsiye aldığınız patateslerin üzerine köfteleri de ekle.
  6. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı salçayı güzelce kavur 2 bardak su ek et ve bir taşım kaynat kızartmış olduğumuz köfte ve patateslerin üzerine suyu gezdir ve ocakta yahut fırında 15-20 dakika pişir.
  7. Sıcak sıcak servis yap! yanında pilav ile servis yapın. Afiyet olsun!

Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna Salatası
Herkesin Hazır Sandığı Cookie Kurabiye
Patlıcan Yatağında Atom Tarifi
Limonlu Kek
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Yaban Mersinli Yulaf Lapası
Hdabla | © 2025 |