Patatesli Köfte
Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 300 gram kıyma
- 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi yahut 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patates için;
- 2 büyük uzunluk patates
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Tuz
Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfteyi için; kıymayı geniş bir kaba al. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, ekmek içi, yumurta ve baharatları ekleyip yoğur. Köfte harcını 15-20 dakika dinlendir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elinle yuvarlayarak hal ver.
- Patatesler için; patatesleri soyup elma dilimi yahut iri küpler halinde doğra, akabinde soğuk suda yıka, sudan çıkarıp konseye.
- Kızartma süreci için; tavaya çokça sıvı yağ koyup kızdır. Evvel patatesleri ekleyip altın rengi olana kadar kızart ve bir tencereye al tuz serpiştir. Tıpkı yağda köfteleri de çevirerek kızart.
- Tepsiye aldığınız patateslerin üzerine köfteleri de ekle.
- Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı salçayı güzelce kavur 2 bardak su ek et ve bir taşım kaynat kızartmış olduğumuz köfte ve patateslerin üzerine suyu gezdir ve ocakta yahut fırında 15-20 dakika pişir.
- Sıcak sıcak servis yap! yanında pilav ile servis yapın. Afiyet olsun!
Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












