Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması)

Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 4 büyük uzunluk haşlanmış patates
- İsteğe nazaran 200 gram kadar beyaz peynir
- 2 büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Hamuru için;
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için:
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını yapmakla başlayalım doğradığımız soğanları biraz sıvı yağ da yumuşayana kadar çevirelim.
- Daha sonra salçayı ekleyip haşlanan patatesleri rendeleyip soğanların içine ek edelim tuz ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.
- İç harcı soğuduktan sonra üzerine beyaz peynir ekleyip karıştırabilirsiniz.
- Daha sonra hamurumuzu birinci sıvı gereçleri ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar un ek ederek yoğuralım.
- Hamur mayalı olduğu için 1 saat dinlenmeye bırakalım (siz isterseniz maya kullanmak yerine aceleniz varsa bir paket kabartma tozu kullanarak da yapabilirsiniz. ).
- Mayalanan hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezeler yaparak bir tepsiye alalım.
- Bezelerimizi yalnızca nişasta ile açacağız açabildiğiniz kadar ince açın daha sonra yağ karışımından bir ölçü sürüp kenarlarını içe hakikat biraz katlayıp kare bir form elde edelim.
- Bir kenarına iç harcımızı uzunca yayalım ve çok sıkı olmayacak halde saralım.
- Bütün bezelerimizi bu halde yaparak tepsiye dolduralım en son üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 200° fırında pişirelim afiyet olsun.
- İç harcını ben patates ve peynirli yaptım siz dilerseniz kıymalı yada yalnızca peynirli de yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 😍.
Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







