Patatesli Kesme Poğaça

Patatesli Kesme Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 4,5- 5 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
İç gereci için;
- 4 tane haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzerine ;
- Haşhaş yada çörek otu
Patatesli Kesme Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabımıza evvel sıvı gereçleri, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Her un farklı olabilir az yada çok girebilir dikkatli ekleyin.
- Hamuru kapatıp mayalanma bırakalım.
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup rendeleyelelim baharatları ek edip karıştıralım.
- Mayalanan hamuru tezgahı unlayıp alalım toparlayalım altına un serpip dikdörtgen formunda merdaneyle açalım.
- Patatesli harcı her yerine yayalım.
- Rulo halinde saralım.
- 2 parmak kalınlığında keselim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp üzerine haşhaş serpelim 150 c ısıtılmış kapatılmış fırında tepsi mayasına bırakalım 20 -30 dakika kadar iki kat büyüyecektir.
- Fırından alıp 180 c fırını ısıtalım tekrar pişirmek için atalım üzerleri kızarana kadar pişirelim 25- 30 dakika ancak bu fırına nazaran değişir denetimi pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra kare formunda kesip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Patatesli Kesme Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









