Patatesli Ispanak Graten

Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet patates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- İsteğe bağlı muskat rendesi
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanaklar yıkanır büsbütün kuruyana kadar süzülür.
- Sapları ile birlikte doğranarak hazırlanır.
- Zeytinyağı tencereye alınır.
- Yemeklik doğranmış soğan kavrulmaya başlanır.
- İnce dilimlenmiş patatesler eklenir.
- Patatesler yumuşamaya başlayınca ıspanaklar ek edilir.
- Ispanaklar sönene kadar birlikte karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar ek edilerek ocaktan alınır. Fırın kabına yayılır.
- Beşamel sos için tereyağı eritilir.
- Un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Karıştırarak soğuk süt ek edilir.
- Topaklanmaması için süratlice çırpılır.
- Kıvam alan sofa tuz karabiber ve muskat rendesi eklenir. (koyu akışkan bir kıvam elde ediyoruz. )
- Hazırlanan sos sebzeli karışımın üzerine dökülür.
- Kaşar peynir kaşar rendesi ile kaplanarak üzeri kızarana kadar fırınlanır. Afiyet olsun ❣️.
Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













