Patatesli Ispanak Graten

Patatesli Ispanak Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • İsteğe bağlı muskat rendesi
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Patatesli Ispanak Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklar yıkanır büsbütün kuruyana kadar süzülür.
  2. Sapları ile birlikte doğranarak hazırlanır.
  3. Zeytinyağı tencereye alınır.
  4. Yemeklik doğranmış soğan kavrulmaya başlanır.
  5. İnce dilimlenmiş patatesler eklenir.
  6. Patatesler yumuşamaya başlayınca ıspanaklar ek edilir.
  7. Ispanaklar sönene kadar birlikte karıştırılır.
  8. Tuz ve baharatlar ek edilerek ocaktan alınır. Fırın kabına yayılır.
  9. Beşamel sos için tereyağı eritilir.
  10. Un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  11. Karıştırarak soğuk süt ek edilir.
  12. Topaklanmaması için süratlice çırpılır.
  13. Kıvam alan sofa tuz karabiber ve muskat rendesi eklenir. (koyu akışkan bir kıvam elde ediyoruz. )
  14. Hazırlanan sos sebzeli karışımın üzerine dökülür.
  15. Kaşar peynir kaşar rendesi ile kaplanarak üzeri kızarana kadar fırınlanır. Afiyet olsun ❣️.

Patatesli Ispanak Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte
Köfteli Patates Paçası
Yalancı Boşnak Mantısı
Çilekli Yoğurt
Havuçlu, Patatesli Brokoli Salatası
Mereng ( Meyveli)
Hdabla | © 2024 |