Patatesli Hingel

Patatesli Hingel Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- Tuz
- Su
İç materyal için;
- 1 adet soğan
- 3 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Kimyon
Üstüne;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Patatesli Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 orta uzunluk patatesi haşlamaya koyalıma ,ardından patatesler haşlanırken hamurumuzu un, su, tuz biçiminde yoğuralım ,yumuşak bir hamur elde edelim.
- 10 dk kadar hamurumzu dinlendirelim .
- Ardından haşlanan patatesleri soyalım, küçük bir tencerede tuz, pul biberle kavuralım, soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu alalım ,gelişi hoş açalım ,az unladığımız tezgahımızda inececik açalım.
- Bir bıçak yardımıyla kare kare keselim .
- Patatesli iç harçtan alalım ,açtığımız hamurlara yerleştirelim .
- Üçgen olacak formda katlayalım, hepsi bitince kaynamış suya atalım.
- 10 dk piştikten sonra servis tabağımıza alalım.
- Üstüne tereyağ biberle hazırladığımız sostan gezdirip soğutmadan afiyetle yiyelim. ☺.
Patatesli Hingel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

