Patatesli Havuçlu Çorba

Patatesli Havuçlu Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

Patatesli Havuçlu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, havuç ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bir tencereye zeytinyağ alalım, soğanları ekleyerek bir kaç dakika kavuralım.
  2. Soğanlar pembeleştikten sonra patates ve havuçları ekleyerek biraz daha kavuralım. Akabinde sıcak su ekleyelim ve sebzeler büsbütün yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika haşlanmaya bırakalım.
  3. Sürenin sonunda ocağı kapatıp zerzevatları blenderdan geçirelim.
  4. Ilık süt, tuz, karabiber, kırmızı biber, nane ve tereyağını da ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı açalım. Çorbayı bir taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.

Patatesli Havuçlu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Bulut Kek
Fındıklı Şekerpare
Yoğurtlu Elmalı Patates Salatası
Yoğurtlu Tahinli Patlıcan Salatası
Üzümlü Borcam Keki
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |