Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay)

Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta ( birinin sarısı konulmayacak)
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4,5 bardak un

İç harcı için;

  • 4 kısım maydanoz
  • 2 büyük uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye patatesleri alıp haşlıyoruz.
  2. Derin bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtayı alıp karıştırıyoruz.
  3. Sonra içine mayayı, toz şekerini, tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Akabinde azar azar unu ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
  4. Hamuru küçük bezeler haline getirip un serptiğimiz tepsi üzerinde streçleyip, üzerini bir örtü ile kapatarak 1 saat bekletiyoruz.
  5. Harcı için, haşlanan patatesleri soyup çatal yardımı ile eziyoruz. Baharatları ve maydanoz u ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Sonra bezeleri az ölçüde un serperek daire formunda merdane yardımı ile biraz açtıktan sonra elimiz ile incelene kadar genişletiyoruz.
  7. Açılan bezelerin içine harcı azar azar şerit halinde yerleştiriyoruz.
  8. Şeridi kapatıp, etrafında yuvarlıyoruz ve gül biçimi almasını sağlıyoruz.
  9. Yağlı tepsiye yahut yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında denetim ederek en az 35 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.

Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kardan Adam Trüf
Elmalı Kek (Videolu)
Fırında Köfte Patates
Güveçte Çilekli Turta
Katı Yağsız Enfes Şekerpare
Domates Çorba’m
Hdabla | © 2025 |