Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay)
Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( birinin sarısı konulmayacak)
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 4,5 bardak un
İç harcı için;
- 4 kısım maydanoz
- 2 büyük uzunluk patates
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye patatesleri alıp haşlıyoruz.
- Derin bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtayı alıp karıştırıyoruz.
- Sonra içine mayayı, toz şekerini, tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Akabinde azar azar unu ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
- Hamuru küçük bezeler haline getirip un serptiğimiz tepsi üzerinde streçleyip, üzerini bir örtü ile kapatarak 1 saat bekletiyoruz.
- Harcı için, haşlanan patatesleri soyup çatal yardımı ile eziyoruz. Baharatları ve maydanoz u ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra bezeleri az ölçüde un serperek daire formunda merdane yardımı ile biraz açtıktan sonra elimiz ile incelene kadar genişletiyoruz.
- Açılan bezelerin içine harcı azar azar şerit halinde yerleştiriyoruz.
- Şeridi kapatıp, etrafında yuvarlıyoruz ve gül biçimi almasını sağlıyoruz.
- Yağlı tepsiye yahut yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında denetim ederek en az 35 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴.
Patatesli Gül Böreği (Gerçekten Çok Kolay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















