Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4 adet patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Arasına sürmek için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta
- Çörek otu
Patatesli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavaya sıvı yağ koyularak soğan doğranır.
- Pembeleşen soğana salça eklenerek kavrulur.
- Rendelenip suyu sıkılan patatesler eklenir.
- Baharat ve tuz eklenip 5 dakika daha kavrulur.
- Yufkalar üçgen biçiminde kesilir.
- Arasına süt yumurta karısımı sürülür.
- Patatesli harç koyularak gül hali verilir.
- Son olarak üzerine yumurta sürülür çörek otu dökülür .
- 200 derecede 25 dakika pişirilir afiyet olsun.
Patatesli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

