Patatesli Gözleme (Mayasız)
Patatesli Gözleme (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 2 büyük uzunluk patates
- 6-7 kısım taze soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzerine sürmek için;
- Tereyağı
Patatesli Gözleme (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu yoğurma kanımıza alalım.
- Tuz ve suyu ekleyip karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
- Suyu azar azar ekleyerek yoğuralım.
- Hamur kendini toplayıp ele yapışmamaya başladığında artık su eklemeyelim.
- Hamur kendini toplayınca hamurumuzu tezgaha alıp ipeksi kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
- Hamuru top haline getirip 16 eşit modüle bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
- Bezelerin üzerlerini pak bezle örtüp biraz dinlendirelim. Böylelikle hamur daha kolay açılır.
- Bu müddette iç harcımızı yapalım.
- Patateslerin kabuklarını soyup haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri süzüp ezelim.
- Üzerine ince doğradığımız taze soğanları tuzu ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Dinlenen bezelerini hafif yağlayarak açalım.
- Açtığımız hamurun yarısına iç harcımızdan koyalım ve öteki yarısını üzerine kapatıp kenarlarını uygunca bastırıp yapıştıralım.
- Tavada iki yüzünü de pişirip üzerlerine tereyağı sürelim. Afiyetler olsun.
Patatesli Gözleme (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















