Patatesli Gözleme (Mayasız)

Patatesli Gözleme (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 büyük uzunluk patates
  • 6-7 kısım taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağı

Patatesli Gözleme (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kanımıza alalım.
  2. Tuz ve suyu ekleyip karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
  3. Suyu azar azar ekleyerek yoğuralım.
  4. Hamur kendini toplayıp ele yapışmamaya başladığında artık su eklemeyelim.
  5. Hamur kendini toplayınca hamurumuzu tezgaha alıp ipeksi kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
  6. Hamuru top haline getirip 16 eşit modüle bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
  7. Bezelerin üzerlerini pak bezle örtüp biraz dinlendirelim. Böylelikle hamur daha kolay açılır.
  8. Bu müddette iç harcımızı yapalım.
  9. Patateslerin kabuklarını soyup haşlayalım.
  10. Haşlanan patatesleri süzüp ezelim.
  11. Üzerine ince doğradığımız taze soğanları tuzu ve karabiberi ekleyip düzgünce karıştıralım.
  12. Dinlenen bezelerini hafif yağlayarak açalım.
  13. Açtığımız hamurun yarısına iç harcımızdan koyalım ve öteki yarısını üzerine kapatıp kenarlarını uygunca bastırıp yapıştıralım.
  14. Tavada iki yüzünü de pişirip üzerlerine tereyağı sürelim. Afiyetler olsun.

Patatesli Gözleme (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soya Soslu Tavuk
Patlıcan Oturtma
Dereotlu Poğaça Tarifi
Islak Kek
Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye
Soğansız Kısır
Hdabla | © 2025 |