Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek
Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
İç harç için;
- 4 büyük uzunluk adet patates
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sos için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt (yoksa yoğurt)
- 1 adet yumurta
Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi soyup, haşlamak için tencereye alalım.
- Haşlandıktan sonra baharatlar ve tereyağını ekleyip güzelce harmanlayalım.İç harcımız hazır.
- Şimdi sos için çukur bir tabağa tüm materyalleri ekleyip el çırpıcısı ile çırpalım.
- Yufkayı alalım, soslayalım iç harcını ekleyip rulo halini verip bir daha soslayalım ve akabinde galeta ununa bandıralım.
- Dilerseniz kızartma da yapabilirsiniz. Ben fırında pişirdim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fansız alt üst fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun🩷.
Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















