Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek

Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka

İç harç için;

  • 4 büyük uzunluk adet patates
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt (yoksa yoğurt)
  • 1 adet yumurta

Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi soyup, haşlamak için tencereye alalım.
  2. Haşlandıktan sonra baharatlar ve tereyağını ekleyip güzelce harmanlayalım.İç harcımız hazır.
  3. Şimdi sos için çukur bir tabağa tüm materyalleri ekleyip el çırpıcısı ile çırpalım.
  4. Yufkayı alalım, soslayalım iç harcını ekleyip rulo halini verip bir daha soslayalım ve akabinde galeta ununa bandıralım.
  5. Dilerseniz kızartma da yapabilirsiniz. Ben fırında pişirdim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fansız alt üst fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Deneyeceklere afiyet olsun🩷.

Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Mercimek Çorbası
Fırında Patlıcan Kebabı
Mantı Salatası
İftar Masam 3
Soslu Kuşkonmaz Haşlama
Hdabla | © 2025 |