Patatesli El Açması Börek

Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 6 su bardağı un (markaya nazaran değişebilir)
İç materyali;
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 4 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Arasına;
- Yarım su bardağı zeytin yağı
Üstüne;
- 1 yumurta sarısı
Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, süt, maya, şeker karıştırma kabına alınıp karıştırılır. Üstü kapatılıp 5 dk bekletilir.
- Tuzu atılır. Un elenerek denetimli olarak eklenir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur yapılır. Üstü kapatılıp 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Bu sırada soğan rendelenir. Zeytinyağında kavrulur.
- Patatesler soyulup rendelenir. Soğanların üstüne eklenip kavrulur.
- Tuzu, baharatları atılıp ocaktan alınır.
- Mayalanan hamur yağlanan tezgaha alınıp 2 ye bölünür.
- Her bir modülden mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Bezenin birisi alınıp üstü yağlanır.
- Avuç içiyle açılıp çekerek büyütülür.
- Bir kenarına iç harçtan koyulup rulo yapılıp gül halinde sarılır.
- Bütün bezeler birebir halde yapılıp yağlı kağıt serilen tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Üstlerine yumurta sarısı sürülüp evvelden ısıtılan 180 derece fırında 25 dk denetimli olarak pişirilir.
- Fırından çıkınca üstlerine hafif su serpilip bez ile örtülür. Birinci sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyet olsun :).
Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








