Patatesli Çıtır Hazır Yufka Böreği (Kol Böreği)

Patatesli Çıtır Hazır Yufka Böreği (Kol Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 6 adet yufka
- 6 adet haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
İç sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı erimiş margarin
- Yumurta beyazı (sarısı üstüne)
Patatesli Çıtır Hazır Yufka Böreği (Kol Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı için soğanları ince ince doğruyoruz.
- Tavaya alıp üzerine 1 çay bardağı sıvı yağımızı ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine salça ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz en son baharatımızı atıp 2 dk daha kavuruyoruz.
- Haşlanmış patateslerimizi bi kapta ezip üzerine kavrulmuş soğanımızı ek ediyoruz.
- Sıra sos imalimiz; bir kaseye bir su bardağı sütümüzü, 4 yemek kaşığı erimiş margarinimizi ,yumurtamızın akını koyup karıştırıyoruz.
- Yufkamızın birini alıp ortadan ikiye bölüyoruz.
- Böldüğümüz yufkamızın içine sostan sürüyoruz. Ve iç harcımızı uzun tarafa ince uzun formda kaşık yardımıyla koyuyoruz.
- Ardından dikkatlice sarıyoruz.
- Oluşturduğumuz ince uzun halde sarılmış yufkayı evvelden yağlanmış tepsimizin kenarlarına paralel halde yerleştiriyoruz.
- Diğer yufkalarada birebir halde uyguluyoruz. Biçim için resme bakabilirsiniz.
- En son elimizde kalan sosu da tepsimize döküyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra üzerine yumurta sarımızı sürüp isteğe nazaran çörek otu yada susam serpiyoruz.
- 180 derecede ısıtılmış fırınımıza koyup 250 de üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Dinlendikten birinci soğuğu çıktıktan sonra kesmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun 🌸.
Patatesli Çıtır Hazır Yufka Böreği (Kol Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







