Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten)

Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için;
- 5 büyük uzunluk patates
- 5 orta uzunluk soğan
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 kase peynir
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağ eklediğimiz derin tavamıza soğanlarımızı küp küp doğrayıp kavurmaya başlayalım.
- Daha sonra patatesleri rendenin en büyük kesiminde rendeleyelim.
- Rendelediğimiz patatesleri suyla güzelce yıkayalım.Nişastası aksın gitsin.
- Kavrulan soğanlarımızın üzerine suyunu sıktığımız patateslerimizide ekleyip kavuralım.
- Patatesler kavrulduktan sonra yumurtamızıda ekleyip pişmelerini sağlayalım.
- Baharatları da ek ederek altını kapatıp kenara alalım.
- Peynir ve maydanozunu da ekleyelim.İç harcımız hazır.
- Harcımız kenarda soğurken biz böreğimizin sosunu hazırlayalım.
- Tereyağımızı tavada eritelim.
- Sırasıyla başka gereçleri de ek edelim.
- Kaynar kaynamaz altını kapatım sosumuzda hazır.
- Böreğimizi yapmaya başlayalım.
- Öncelikle tüm yufkalarımızı ortadan ikiye keselim.
- Kesitiğimiz yufkanın her yerine gelecek biçimde sosumuzu sürelim.
- İç harcımızı ekleyip rulo halinde saralım.
- Sardığımız böreğimizi istediğimiz büyüklükte keselim ,dilerseniz kesmeyip gül böreği yahut kol böreği formunda de yapabilirsiniz.
- Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Susum, ve çörekotunu da ekleyip 180 derece evvelden ısıtılmış fırınımıza gönderelim.
- Kontrollü bir formda pişirelim.
İçi yumuşacık ve çok lezzetli dışı çıtır çıtır böreğimiz hazır şimdide afiyet olsun efenim.
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




