Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İçi için;
- 5-6 adet patates (haşlanıcak)
- Toz biber (istediğiniz diğer baharatlarda ekleyebilirsiniz)
- Tuz
Sosu için;(yufka ya sürmek için)
- 1 adet yumurta (yerine yoğurt,tereyağ da eklenebilir)
- Sıvı yağ
- Su
- Sade maden suyu+üzeri için kullandığımız yumurtanın akı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları üçgen formda kesin(elinizde yuvarlak bir yufka varsa evvel ortadan ikiye bölün daha sonra böldüğünüz bir yarım parçayıda ortadan bölün böylelikle üçgen formda yufkalar elde edebilirsiniz).
- 1 adet yumurta,sıvı yağ ve suyu karıştırıp iç sosu hazırlayın.
- 5-6 adet haşladığınız patateslere toz biber ve tuzunu ekleyip iç harcını hazırlayın.
- Yufkaya sosunu sürüp iç harcını ekleyip sarın.
- Sardığınız böreği maden suyuna batırıp fırın tepsisine koyun.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu döküp pişirin.
- 180° c’de üstü kızarana kadar pişirin.
~Afiyet olsun.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






