Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İçi için;

  • 5-6 adet patates (haşlanıcak)
  • Toz biber (istediğiniz diğer baharatlarda ekleyebilirsiniz)
  • Tuz

Sosu için;(yufka ya sürmek için)

  • 1 adet yumurta (yerine yoğurt,tereyağ da eklenebilir)
  • Sıvı yağ
  • Su
  • Sade maden suyu+üzeri için kullandığımız yumurtanın akı

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları üçgen formda kesin(elinizde yuvarlak bir yufka varsa evvel ortadan ikiye bölün daha sonra böldüğünüz bir yarım parçayıda ortadan bölün böylelikle üçgen formda yufkalar elde edebilirsiniz).
  2. 1 adet yumurta,sıvı yağ ve suyu karıştırıp iç sosu hazırlayın.
  3. 5-6 adet haşladığınız patateslere toz biber ve tuzunu ekleyip iç harcını hazırlayın.
  4. Yufkaya sosunu sürüp iç harcını ekleyip sarın.
  5. Sardığınız böreği maden suyuna batırıp fırın tepsisine koyun.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu döküp pişirin.
  7. 180° c’de üstü kızarana kadar pişirin.
    ~Afiyet olsun.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça
Kremalı Mantar Çorbası
Brownie Tadında Çatlak Kurabiye (Videolu)
Karnıyarık
Airfryer ‘ Da Balık
Ton Balıklı Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |