Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo böreklik yufka
  • 10 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üstüne;

  • 2 adet yumurta sarısı

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler haşlanıp soyulur, ezilir.
  2. Soğanlar küçük küçük doğranır.
  3. Tavaya yağ koyulup soğan eklenip hafif kavrulur. Patates ek edilip biraz kavrulur. Tuzu ve toz biberi atılıp karıştırılır ocaktan alınır.
  4. Yufkalar açılıp üst üste koyulur. 4 kesime bölünüp sonra her modül 2 ye bölünür.
  5. Yufkanın içine sostan sürülüp, iç gereci koyularak sigara böreği üzere sarılır.
  6. Yağlı kâğıt serilen yahut yağlanan tepsiye börekler dizilip üstlerine yumurta sarısı sürülür.
  7. Önceden ısıtılan 180 derece fanlı fırında üstleri kızarana kadar (20-25 dk) pişirilir. Birinci sıcakları çıkınca servis edilir. Afiyet olsun 🙂

Not:Bu ölçülerden 56 börek çıktı.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Cevizli Yumuşak Kek
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Ayva Reçeli
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Sahlep Tarifi
Kalpli Ayıcık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet