Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo böreklik yufka
- 10 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üstüne;
- 2 adet yumurta sarısı
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanıp soyulur, ezilir.
- Soğanlar küçük küçük doğranır.
- Tavaya yağ koyulup soğan eklenip hafif kavrulur. Patates ek edilip biraz kavrulur. Tuzu ve toz biberi atılıp karıştırılır ocaktan alınır.
- Yufkalar açılıp üst üste koyulur. 4 kesime bölünüp sonra her modül 2 ye bölünür.
- Yufkanın içine sostan sürülüp, iç gereci koyularak sigara böreği üzere sarılır.
- Yağlı kâğıt serilen yahut yağlanan tepsiye börekler dizilip üstlerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılan 180 derece fanlı fırında üstleri kızarana kadar (20-25 dk) pişirilir. Birinci sıcakları çıkınca servis edilir. Afiyet olsun 🙂
Not:Bu ölçülerden 56 börek çıktı.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






