Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka (5 kat olacak halde bölerek kullandım)
- 5-6 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı maden suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Daha sonra patatesleri soyup küçük küpler biçiminde doğrayıp ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra üzerine çok az su gezdirip baharatları ve tuzu da ekleyerek kapağını kapatarak pişmeye bıraktım.
- Patatesler yumuşayınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Tepsimizi tereyağı ile güzelce yağlayıp birinci yufkayı kenarlardan sarkacak formda serelim.
- Karıştırdığımız sos gereçlerinden birkaç kaşık yufkanın üzerine gezdirelim. (geriye kalan 3 yufkayı bölerek kullandım ve toplamda 5 kat börek oldu. )
- Her katta sosu yufkalara gezdirelim.
- Alt kat 3 kat olunca patatesli iç harcını dökelim.
- Tekrar üstüne 2 kat daha soslayarak koyup en üste yufkayı düz biçimde serelim ve sarkan kenarları içe yanlışsız kıvıralım.
- Kalan sosu da üzerine sürelim ve böreği dilimleyelim.
- 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Her dilime ince 1 kesim olacak biçimde ( fotoğraf ekledim) tereyağı koyalım.
- Isıttığımız 190 derece fırında kızarana dek pişirelim. Benim 35 dk. Da pişti. Afiyet olsun 😋😊.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







