Patatesli Bazlama

Patatesli Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı süt
- ️1 su bardağı su
- ️1 yemek kaşığı tuz
- ️1 tatlı kaşığı maya
- ️5-6 su bardağı un
İç harcı için;
- ️5 adet orta uzunluk patates
- ️4 yemek kaşığı sıvı yağ
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️ Tuz
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- ️ 4 yemek kaşığı su
Üzeri için;
- ️Tereyağ
Patatesli Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; un hariç bütün materyalleri bir kaba alalım. Unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru yarım saat dinlendirelim.
- İç harcı için; patatesi haşlayalım. Hoşlanan patatesi soyup püre biçiminde ezelim.
- Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alalım. Başka malzemeleride ekleyip patatesi 3-4 dakika kavuralım. Kenara alıp soğumasını sağlayalım. Soğuyan patatesi yuvarlak form verelim.
- Mayalanan hamuru beze yapıp 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen bezeleri tabak büyüklüğünde açıp ortasına patates toplarından koyup tekrar beze yapalım. Bu halde 10-15 dakika dinlendirip ince olacak halde açalım.
- Isıttığımız tavada pişirip üzerini tereyağ ile yağlayalım. Patatesli bazlamamız hazır. Yapacak olanlara afiyet olsun 🌸
Patatesli Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







