Patatesli Bayram Kısırı
Patatesli Bayram Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mardin bulguru
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil köy biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- 1 adet salatalık
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 6-7 adet marul
- 3 adet taze soğan
- 1 adet domates
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber, tatlı pul biber, kekik, kuru nane
- 2 çay kaşığı sumak
- Yârım limonun suyu
- 2 çay kaşığı kimyon
Patatesli Bayram Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru tencereye koyalım ,2,5 su bardağı sıcak su koyalım ,yarım saat bekletelim. Bulgur şişsin.
- Sonra derin bir kaba alalım, tuz, baharat serpelim, karıştıralım.
- Tavaya yağı koyalım. Rendelenmiş soğanı, sarımsağı koyalım. Bir dk kavuralım sonra salçaları katıp karıştıralım. Küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım kısık ateşte iki üç dk pişirelim, bu malzemeyi bulgurun üzerine dökelim, karıştıralım.
- Rendelenmiş domatesi ek edip karıştıralım. Kabuğu soyulmuş salatalığı katalım. Marulları yıkandıktan küçük doğrayıp katalım, ince kıyılmış maydanoz, dereotu katalım. Küçük doğranmış taze soğanı katalım.
- Haşlanmış patates kabuğu soyalım, küçük küp doğrayalım, katıp karıştıralım limon suyuma iki yemek kaşığı zeytinyağı katıp, karıştıralım.
- Kısırı üzerine gezdirerek tekrar karıştıralım. Servis tabağına alalım afiyet olsun.
Patatesli Bayram Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







