Patatesli Airfriyer Böreği
Patatesli Airfriyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet hazır yufka
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet maden suyu
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- Yumurta
Patatesli Airfriyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın.
- Soğanları temizleyip, ezin sonrasında kavurun. Salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Tuz, nane ve kırmızı biberi ekleyin. Soğuyana kadar dışarıda bekletin. Dileyenler maydanoz ve karabiber koyabilir ben sevmiyorum diye koymadım.
- Sos materyallerini farklı bir kapta içine karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin. Ve her yanı sonlanacak biçimde soslayın ve üstüne öbür yufkayı ekleyin ve onu da tıpkı formda soslayın. Bu süreci tüm yufkaları üst üste olacak ve en üsttekinin üstü soslanacak formda devam ettirin.
- Yufka bloğunu ortada artı olacak biçimde kesin. Sonrasında takriben 12 üçgen çıkartacak formda 6şar cm aralıklarla kesin.
- Her üçgen büyük kısmına patatesten kaşıkla uygun olacak formda koyun ve güya sigara böreği yapar üzere rulo haline getirin.
- Airfriyere börekleri dizin. Kalan sosun bir yumurta kırın.
- 180 derece ayarda evvel üst tarafını kızartın. Sonra öteki tarafını çevirip sosu sürün.
Afiyet olsun.
Patatesli Airfriyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






