Patates Yemeği (Anne Tenceresi)
Patates Yemeği (Anne Tenceresi) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 4 su bardağı sıcak su
Patates Yemeği (Anne Tenceresi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın, yağda 2-3 pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip birkaç dakika kavuralım.
- Küp küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyelim ve birkaç dakika çevirin.
- Tuz, karabiber, toz biberi ekleyip karıştıralım.
- Üzerine sıcak suyu dökelim.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatalım. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. 10 dakika dinlendirelim birinci sıcaklığı gitsin.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz yoksa kuru nane serperek servis edelim. Afiyet olsun 🩷🍲.
Patates Yemeği (Anne Tenceresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














