Patates Yatağında Pirzola

Patates Yatağında Pirzola Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta uzunluk patates
  • 1 fincan süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Karabiber ve tuz (isteğe göre)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 7-8 adet pirzola

Fırında pişireceğiniz sebzeler (isteğe bağlı);

  • Kapya biber
  • Brokoli
  • Kabak
  • Patlıcan
  • Havuç

Patates Yatağında Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mümkünse pirzolaları bir gün evvelden marine edelim. Marine için; bir fincan süt, bir fincan zeytinyağı, biraz tuz, bir tatlı kaşığı biber salçası ve karabiber ekleyin. Pirzolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında dinlendirin (ınstagram hesabımda ayrıntılar mevcut chefofthehome)
  2. Marine edilen pirzolaları tavada yüksek ateşte mühürleyin. Akabinde fırın poşetine yerleştirip, 20-25 dakika kadar fırında pişirin.
  3. Patatesleri haşlayıp, 1 yemek kaşığı margarin, 1 fincan süt, tuz ve karabiber ekleyerek püre haline getirin. Blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  4. Fırında zerzevat hazırlamak isterseniz, kapya biber, brokoli, kabak, patlıcan ve havuç üzere zerzevatları az yağda karıştırıp tuz ekleyip fırınlayarak pişirin.
  5. Patates püresini tabağa yerleştirin. Üzerine pişen zerzevatları ekleyin. Son olarak, fırında pişen pirzolanızı da patates püresinin üzerine yerleştirip servis edin.

Afiyet olsun!

Patates Yatağında Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalpli Çikolatalı Atıştırmalık
Kıymalı Makarna Mantısı
Mini Sünger Poğaça
Frambuazlı Cheesecake
Pancarlı Şehriye Salatası
Püreli Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet