Patates Yatağında Pirzola

Patates Yatağında Pirzola Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta uzunluk patates
- 1 fincan süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- Karabiber ve tuz (isteğe göre)
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 7-8 adet pirzola
Fırında pişireceğiniz sebzeler (isteğe bağlı);
- Kapya biber
- Brokoli
- Kabak
- Patlıcan
- Havuç
Patates Yatağında Pirzola Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mümkünse pirzolaları bir gün evvelden marine edelim. Marine için; bir fincan süt, bir fincan zeytinyağı, biraz tuz, bir tatlı kaşığı biber salçası ve karabiber ekleyin. Pirzolaları bu karışıma bulayıp, buzdolabında dinlendirin (ınstagram hesabımda ayrıntılar mevcut chefofthehome)
- Marine edilen pirzolaları tavada yüksek ateşte mühürleyin. Akabinde fırın poşetine yerleştirip, 20-25 dakika kadar fırında pişirin.
- Patatesleri haşlayıp, 1 yemek kaşığı margarin, 1 fincan süt, tuz ve karabiber ekleyerek püre haline getirin. Blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Fırında zerzevat hazırlamak isterseniz, kapya biber, brokoli, kabak, patlıcan ve havuç üzere zerzevatları az yağda karıştırıp tuz ekleyip fırınlayarak pişirin.
- Patates püresini tabağa yerleştirin. Üzerine pişen zerzevatları ekleyin. Son olarak, fırında pişen pirzolanızı da patates püresinin üzerine yerleştirip servis edin.
Afiyet olsun!
Patates Yatağında Pirzola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

