Patates Yatağında Kaşarlı Mantar

Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 250 gram mantar
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 çarliston biber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yarım daire olacak formda dilimleyelim ve borcama alalım.
  2. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve 200 derece fırına verelim.
  3. 25 dk kadar patatesler pişsin.
  4. Diğer tarafta tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  5. Üzerine mantarı, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım.
  6. Mantarların rengi dönünceye kadar soteleyelim ve ocaktan alalım.
  7. Biraz yumuşayan patateslerin üzerine mantarı dağıtalım.
  8. Son olarak rendelenmiş kaşarı da üzerine ekleyelim.
  9. Tekrar 200 derece fırına vererek kaşarların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun🤗.

Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Ve Ganajlı Tart
Bebek Dostu Keçiboynuzlu Muzlu Panke Ve Enerji Topları
Sponfull
Hamburger Ekmeği
En İyi Karamel Sos
Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |