Patates Yatağında Kaşarlı Mantar

Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük patates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 250 gram mantar
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 çarliston biber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yarım daire olacak formda dilimleyelim ve borcama alalım.
- Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve 200 derece fırına verelim.
- 25 dk kadar patatesler pişsin.
- Diğer tarafta tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Üzerine mantarı, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım.
- Mantarların rengi dönünceye kadar soteleyelim ve ocaktan alalım.
- Biraz yumuşayan patateslerin üzerine mantarı dağıtalım.
- Son olarak rendelenmiş kaşarı da üzerine ekleyelim.
- Tekrar 200 derece fırına vererek kaşarların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun🤗.
Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








