Patates Soğan Kavurma

Patates Soğan Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber (bütün halde)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı + çeyrek çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıcak su
Patates Soğan Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup ay biçiminde doğrayın.
- Bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Bu, fazla nişastayı alarak patateslerin daha hoş kızarmasını sağlar.
- Suyunu süzüp pak bir havlu yahut kağıt havlu ile güzelce kurulayın.
- Soğanları yarım ay formunda ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Patatesleri ekleyip orta ateşte kızarana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) orta ara karıştırarak pişirin.
- Patatesler yumuşamaya başladığında soğanları ekleyin. Soğanlar hafif karamelize olana kadar (yaklaşık 7 dakika) patateslerle birlikte kavurun.
- Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın.
- 2-3 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin.
- Yeşil biberleri bütün halde materyallerin üzerine yerleştirin.
- Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakın. Bu süreçte patatesler ve soğanlar büsbütün yumuşayacak, biberler de pişecektir.
- Ocaktan alıp sıcak formda servis yapın. Afiyet olsun!.
Patates Soğan Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

