Patates Soğan Kavurma

Patates Soğan Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 adet yeşil biber (bütün halde)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı + çeyrek çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıcak su

Patates Soğan Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyup ay biçiminde doğrayın.
  2. Bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika bekletin. Bu, fazla nişastayı alarak patateslerin daha hoş kızarmasını sağlar.
  3. Suyunu süzüp pak bir havlu yahut kağıt havlu ile güzelce kurulayın.
  4. Soğanları yarım ay formunda ince ince doğrayın.
  5. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
  6. Patatesleri ekleyip orta ateşte kızarana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) orta ara karıştırarak pişirin.
  7. Patatesler yumuşamaya başladığında soğanları ekleyin. Soğanlar hafif karamelize olana kadar (yaklaşık 7 dakika) patateslerle birlikte kavurun.
  8. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı toz biberi ekleyip güzelce karıştırın.
  9. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra üzerine 3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin.
  10. Yeşil biberleri bütün halde materyallerin üzerine yerleştirin.
  11. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakın. Bu süreçte patatesler ve soğanlar büsbütün yumuşayacak, biberler de pişecektir.
  12. Ocaktan alıp sıcak formda servis yapın. Afiyet olsun!.

Patates Soğan Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Unsuz Şekersiz Kakaolu Kurabiye
İrmik Helvası (Tatlı Krizine Son)
Yulaf Bazlama (Diyet İçin Harika)
Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Yayla Çorbası Tarifi
Labneli Yeşil Poğaça Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |