Patates Salatası

Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 1 küçük uzunluk mor lahana
- 1 adet taze soğan
- 1 adet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesleri haşlamak için;
- 2lt su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için sos materyalleri;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mor lahanayı ince ince doğrayın ve tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ek ederek ocağın altını açıp, orta ateşte karıştırarak pişirin mor lahana yumuşak hale gelince ocağın altını kapatın soğumaya bırakın.
- Ardından karıştırma kasenin içene sıvı yağ, nar ekşisi, kimyon, sumak, pul biber, toz kırmızı biber, tuz ek ederek birlikte karıştırın ve patatesler yumuşayana kadar sosu bir kenarda bekletin.
- Ardından patateslerin kabuklarını soyup yıkayın tencerenin içine bırakın üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve su ek ederek birlikte patatesleri haşlayıp, akabinde suyunu süzün.
- Patatesler soğuduktan sonra küp biçiminde doğrayın akabinde başka bir karıştırma kasenin içene bırakın.
- Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın patatesin üzerine bırakın.
- Son olarak hazırlanan sosu ve mor lahanayı patateslerin üzerine gezdirin ve tüm gereçleri karıştırın akabinde servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌷.
Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



