Patates Salatası

Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 küçük uzunluk mor lahana
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesleri haşlamak için;

  • 2lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için sos materyalleri;

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mor lahanayı ince ince doğrayın ve tencerenin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ek ederek ocağın altını açıp, orta ateşte karıştırarak pişirin mor lahana yumuşak hale gelince ocağın altını kapatın soğumaya bırakın.
  2. Ardından karıştırma kasenin içene sıvı yağ, nar ekşisi, kimyon, sumak, pul biber, toz kırmızı biber, tuz ek ederek birlikte karıştırın ve patatesler yumuşayana kadar sosu bir kenarda bekletin.
  3. Ardından patateslerin kabuklarını soyup yıkayın tencerenin içine bırakın üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve su ek ederek birlikte patatesleri haşlayıp, akabinde suyunu süzün.
  4. Patatesler soğuduktan sonra küp biçiminde doğrayın akabinde başka bir karıştırma kasenin içene bırakın.
  5. Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın patatesin üzerine bırakın.
  6. Son olarak hazırlanan sosu ve mor lahanayı patateslerin üzerine gezdirin ve tüm gereçleri karıştırın akabinde servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌷.

Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Bezelye Yemeği
Buzluk İçin Biber Tarifi
Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)
4 Malzemeli Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Galeta Unlu Börek
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |