Patates Salatası

Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Yeterli ölçüde;

  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • Sumak (tercihen)

Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler yıkanıp, uygun bir tencereye alınır.
  2. Üzerini kapatacak kadar su konularak ocağa alınır.
  3. Haşlanıp yumuşayana kadar pişirilir. (çatal yardımıyla denetim edebilirsiniz).
  4. Pişen patatesler istenilen büyüklükte doğranır.
  5. Kuru soğan yarım ay halinde ince bir halde doğranır.
  6. İnce kıyım maydanoz hazırlanır.
  7. Patatesler ve öbür tüm materyaller baharatlar da dahil patatesleri ezmeyecek formda karıştırılarak servise hazırlanır.

Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Tiramisu
Tam Ölçülü Tam Kıvamında Kırmızı Mercimek Köftesi
Damla Çikolatalı Kurabiye
Orjinal Diyarbakır Usulü Çiğköfte Tarifi (Buzla Yoğurma, Mükemmel Kıvam)
Glütensiz Peynirli Krep
Maş Fasulyeli Salata
Hdabla | © 2025 |