Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar

Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
İç materyali;
- 1 tane tavuk göğsü
- Yarım kg mantar
- 1 tane kapya yahut yeşilbiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 2 orta uzunluk domates
- 1 talı kaşığı kırmızı biber
- Kekik
- Nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kimyon
- Köri
Yemeğin alt kısmı için gereçler;
- 6-7 tane orta uzunluk patates
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağ yada meskende olan katıyağ
Üzeri için;
- 2 su bardağı kaşar peyniri
Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Genişçe bir tavaya sıvı yağı koyup minik doğradığımız biberleri bir iki çevirip yumuşayınca kuşbaşı doğradığımız tavukları suyunu çekene kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz .
- Suyunu çekince doğradığımız mantarları katıyoruz ,hepsi suyunu çekince baharatlarını ,salçasını koyup ister rende ister minik minik doğrayın hepsini katıp tekrar karıştırıp 1 su bardağı su ekleyin çekene kadar ortada karıştırıp pişirin.
- Patatesleri haşlayıp rendeleyelim tavaya alalım 1/5 su bardağı süt katıp 1 çorba kaşığı yağ katıp güzelce ezelim.
- Hepsi tamam olunca yağladığımız tepsiye patates püresini güzelce yayalım.
- Üzerine tavuklu mantarı da yayalım hepsinin üzerine rendelediğimiz kaşarı yayalım.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırına verelim üzeri kızarınca fırından çıkaralım sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










