Patates Püresi Yatağında Kabak
Patates Püresi Yatağında Kabak Tanımı İçin Malzemeler
Kabaklı harç için ;
- 3 adet kabak
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Bir tutam çiğ dereotu
- Salça ve istenilen baharatlar
Patates püresi için ;
- 3 orta uzunluk patates
- Yarım su bardağı süt
- Bir dolu kaşık tereyağı
Üzeri için;
- Yoğurt
- İsteğe bağlı sarımsak
Patates Püresi Yatağında Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayıp tereyağı ve sütle birleştirip el blendırından geçiriyoruz patates bir kenarda bekleyecek.
- Sonra kabakları yıkayıp rendeliyoruz.
- Soğanı kavuruyoruz, akabinde salçayı kavurup rendelediğimiz kabakları içine atıp kavurmaya devam ediyoruz, en son dereotunu içine doğrayıp kabağı ocaktan alıyoruz.
- Hazırladığımız patates püresini soğuduktan sonra tabağa yayıyoruz .
- Üzerine kabağı kaşık yardımıyla ekleyip onunda üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip ve hatta dilediğiniz üzere süslüyoruz.
Patates Püresi Yatağında Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










