Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Böyle Lezzet)
Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 4 adet büyük uzunluk soyulmuş patates
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk sotesi için;
- 800 gram tavuk göğsü
- Menemen konservesi ( yoksa 4-5 adet domates 2 adet yeşil biber)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patates püresini ayarlayalım ,bunun için soyulmuş patateslerimizi dörde keselim.
- Kestiğimiz patateslerimize üzeri geçene kadar su ekleyip haşlayalım.
- Patateslerimiz haşlanırken tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
- Doğradığımız tavuklarımızın suyu geçene kadar kavuralım.
- Suyu biten tavuklarımıza varsa menemen konservesi yoksa evvel biberlerimizi doğrayalım onla da bi kavuralım, sonrada domatesimizi doğrayalım kavuralım en son baharatlarımızı ekleyip tekrar düzgünce pişene kadar pişirelim.
- Patates püresi için haşlanmış patateslerimizin suyunu süzüp bi kaba alalım içine tereyağı, sütü, karabiber ve tuzunu ekleyip güzelce ezelim.
- Güveçlerimizi az bi yağ ile içini ve kenarlarını yağlayalım.
- Patates püresinden iki kaşık alıp hepsine eşit bi biçimde ekleyelim ve düzleştirelim.
- Üzerine tavuk sotemizden bir yemek kaşığı dolusu ekleyelim.
- Son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim.
- Fırına verelim 15- 20 dakika ortası pişirelim çok fazla pişirmeyelim kaşar yanmasın.Afiyet olsun🥰.
Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Bu türlü Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















