Patates Püreli Havuç Tarator

Patates Püreli Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3-4 adet havuç rendelenmiş ve sotelenmiş
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ (havuçu sotelemek için)

Patates Püreli Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra tuz ve tereyağ ekleyip eziyoruz.
  3. Taratoru için havuçu zeytinyağ ile soteleyip turşu,yoğurt sarımsak ve mayonezle güzelce karıştırıyoruz.
  4. Patates püresini tabağın alt kısmına yayıp üzerine taratoru ekleyip servis ediyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Patates Püreli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Patates Topları Tarifi
Sarma İçi ( Çiğ Sarma )
Fırında Karışık Sebze Kızartması
Tavuk Şiş
Mantarlı Kaşarlı Börek
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |