Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk

Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- ️800 gram tavuk dilimleri
- ️1 yemek kaşığı tereyağı
- ️400 g mantar (kesilmiş)
- ️2 adet soğan (doğranmış)
- ️2 diş sarımsak (doğranmış)
- ️Ufak demet dereotu (doğranmış)
- ️200 ml zerzevat suyu (bilyon)
- ️400 ml krema
- ️50 ml su ve 2 tatlı kaşığı nişasta karışımı
- ️1 tutam tuz
Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini yağda kızartın. Kızarttıktan sonra bir tabağa ayırın.
- Aynı tavada tereyağını eritip, soğan ve sarımsağı kavurun. Artık mantarları soğanın içine dökün. Birlikte kısa mühlet kavurun.
- Tavuğu da içine ekleyip zerzevat suyu içine dökün. Krema ve nişasta karışımını içine ek edin ve bir tutam tuzla baharatlayın. Son olarak üzerine doğranmış dereotunu yayın.
- Düşük bir düzeyde yaklaşık 15 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ben püre ile kombin ettim.
Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












