Patates Pastası
Patates Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet büyük uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçlar için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir tutam maydanoz
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Sevdiğiniz baharatlar (ben biraz da yeşil soğan ekledim, kusursuz oldu!)
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- İsteğe bağlı: yağda kızdırılmış domates salçası
- Dilerseniz yoğurda 1 yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz
Patates Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın, soyup ezin.
- Tereyağını ekleyip karıştırın.
- Havuçları rendeleyin, sıvı yağda yumuşayana kadar soteleyin.
- Soğuyunca patatese ekleyin.
- Maydanoz, limon, baharat ve tuzla harmanlayın.
- Tart kalıbını streç sinemayla kaplayın.
- Karışımı bastırarak içine yerleştirin.
- 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Servis tabağına aykırı çevirin.
- Üzerine yoğurtlu sosu yayın.
- Salçalı sosla süsleyin – görsel gösteri sizde!.
Patates Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









