Patates Pastası

Patates Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet büyük uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (havuçlar için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Sevdiğiniz baharatlar  (ben biraz da yeşil soğan ekledim, kusursuz oldu!)

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı: yağda kızdırılmış domates salçası
  • Dilerseniz yoğurda 1 yemek kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz

Patates Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayın, soyup ezin.
  2. Tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Havuçları rendeleyin, sıvı yağda yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Soğuyunca patatese ekleyin.
  5. Maydanoz, limon, baharat ve tuzla harmanlayın.
  6. Tart kalıbını streç sinemayla kaplayın.
  7. Karışımı bastırarak içine yerleştirin.
  8. 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  9. Servis tabağına aykırı çevirin.
  10. Üzerine yoğurtlu sosu yayın.
  11. Salçalı sosla süsleyin – görsel gösteri sizde!.

Patates Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arnavut Böreği (Bayılacağınız Bir Lezzet)
Ezber Bozan Mozaik Pasta
Havuç Tarator
Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata)
Kaşarlı Sucuklu Poğaça
Vişneli Çikolatalı Milkshake Tarifi
Hdabla | © 2025 |