Patates Oturtması

Patates Oturtması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
- Kaşar peyniri
Patates Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğanları, doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi de ek ederek soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından kıymayı hoşta kavuralım sonra salçaları, toz kırmızı biberi, pul biberi, karabiber ve tuzu ek ederek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyu ek edelim sonra karıştıralım ve altını kısalım.
- Bir yandan da patateslerin kabuklarını soyalım ve ne çok ince ne de çok kalın olacak halde dilimleyelim.
- Pişen kıymalı harcımızın yarısını farklı bir tabağa alalım. Kalan kısmını borcamın tabanına yayalım.
- Dilimlediğimiz patatesleri de kıymalı harcın üzerine dizelim.
- Ayırdığımız kıymalı harcı da patateslerin üzerine gezdirelim. Kalan patateslerle tekrar harcın üzerini kapatalım.
- Sıvı yağı patateslerin üzerine gezdirdikten sonra suyu ekleyelim ve borcamı fırında 200 derecede 1 saat pişirelim.
- Sürenin sonunda patateslerin pişip pişmediğini denetim edelim ve son olarak kaşarı ekletelim ve kızarıncaya kadar fırının içinde tutalım ve servis tabağına alalım. Kıymalı patates oturtmamız servise hazır😋😋😋.
Patates Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








