Patates Oturtma (Patatesi Kızartmıyoruz Çok Pratik)

Patates Oturtma (Patatesi Kızartmıyoruz Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 3 adet patates
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates yada 2 adet domatesin rendesi
- 3 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Ayrıca patates için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sos için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- 2-3 adet sivri biber
- 3 tane çeri domates
Patates Oturtma (Patatesi Kızartmıyoruz Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavanın içerisine yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanları ek edelim 2-3 dakika soteleyelim .
- Kıymayı ek edip güzelce karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edelim.
- Minik minik doğradığımız biberleri ek edip karıştıralım .
- Son olarak domates sosu, salça, tuz ve baharatları da ek edip 5 dakika daha kısık ateşte pişirelim ,ocağı kapatalım.
- Soyup yıkadığımız patatesleri çok ince olacak biçimde yuvarlak keselim.
- Uygun bir kaba alıp üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ tuz ek edip karıştıralım.
- Yarısını tepsiye dizelim, üzerine hazırladığımız kıymalı harcın yarısını eşit formda yayalım.
- Kalan patatesleri de kıymanın üzerine dizip tekrar kıymalı harç yayalım ve üzerine domates biberle süsleyelim.
- Uygun bir tavayı ocağa alıp bir yemek kaşığı sıvı yağ ,1 tatlı kaşığı salça tuz ek edip bir iki dakika eze eze karıştıralım .
- Bir su bardağı sıcak su ek edip 2 dakika kaynatalım ve yemeğin üzerine her tarafına gelecek biçimde dökelim.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Patates Oturtma (Patatesi Kızartmıyoruz Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









