Patates Kızartması (Çıtır Çıtır)

Patates Kızartması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- Beyaz sirke
- Damak zevkine nazaran tuz
- Ayçiçek yağı
- Yeteri kadar mısır unu
Patates Kızartması (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler ince ince kesilir.
- Patatesler tuz ve beyaz sirke dolu su kabının içine konulur 15 dakika bekletilir.
- Süre sonunda patatesler süzülür tekrardan sudan geçirilir yıkanır.
- Süzülen patatesler kağıt havluya konulur suyunu çekmesi için.
- Patatesler mısır ununda karıştırılır.
- Kızgın yağda kızartılır.
- 2-3 parti tavaya konulacaksa en son hepsini 10-15 saniye tutun ve çıkarın (sıcaklığını müdafaası için). Afiyet olsun 🩷.
Patates Kızartması (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

