Patates Kavurması

Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük uzunluk kuru soğan
- 6-7 adet patates
- Sıvı yağ (kavurmak için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Çay kaşığı ucu köri
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- 2.cay kaşığı zerzevat çeşnisi
- Yarım bardak su (kavurduktan sonra yapışmadan kıvam alması için)
Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelik sıvı yağ tencereye koyup, soğanı ay ay doğrayıp düzgünce kavuruyoruz.
- Sonra patatesleri istediğimiz hal soyup yıkayıp dilimliyoruz.
- Hep birlikte düzgünce kavrulduktan sonra baharatları vs geri tüm gereçleri ekleyip birlikte tekrar 10 dk kavuruyoruz.
- Ve en son az su ekleyip çekene kadar kısık ateşte tutuyoruz.
- Su çektikten sonra tekrar az kavurup altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun istediginiz üzere servis edebilirsiniz.
Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




