Patates Graten

Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane patates

İç harcı için;

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Nane
  • Ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavaya ayçiçek yağını koyup kızdırdım,daha sonra üzerine kuru soğan biberleri ekleyip soteledim ,kıyma ekleyip kavurmaya devam ettim.
  2. Ardından salça, baharatları ekleyip sotelemeye devam ettim.
  3. Üzerine bir çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırdım.
  4. İç harcı hazır olduktan sonra ocağı kapattım.
  5. Başka ayrı bir tavada yağ ekleyip soyup yıkamış olduğum yuvarlak biçimde dilimleyip patatesleri tavaya alıp kızarttım.
  6. Ardından beşamel sosunu hazırladım . Evvel tereyağ tencerede erittim sonra un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum.
  7. En son olarak sütü yavaşça ekledim süratli bir halde topaklanmadan çırptım.
  8. Sonra tuz, karabiber ekledim karıştırdım, kenara aldım akabinde besamel sosu kare borcama döküp daha sonra üzerine patatesleri dizdim.
  9. İç harcı döküp güzelce etrafına yaydım bu süreç bitene kadar devam ettim.
  10. Hazır olduktan sonra 190 derecede 25 dk pişirdim ve sıcak servis edin.

Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Kırmızı Pancar Salatası
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Chia Tohumlu, İncirli Muhallebi
Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet)
Dolgulu Limonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |