Patates Çanağında Tavuk Sote
Patates Çanağında Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- Sıvı yağ
- Tuz
Tavuk sote için;
- 150 gram kadar tavuk gögüs eti
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- Tuz
- 1 modül tereyağ
- 3-4 yemek kaşığı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
- Salçalı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Açmaya yetecek kadar su
- Tuz
Patates Çanağında Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimin içini oydum tuzlu suda dinlendirdim.
- Daha sonra kızgın yağda kızartmak için tavaya aldım.
- Tavuk sote için tavada soğanı ve biberleri kavurdum.
- Üzerine doğradığım tavukları ekleyip karıştırdım.
- Ben patatesimin içlerinide tavuk soteme ekledim, siz eklemek zorunda değilsiniz, haşlayıp püre yapabilir yada buzluğa kaldırabilirsiniz.
- Patateslerimi de tavaya atıp üzerine salça, domates rendesi ve biraz sıcak su ekledim.
- Pişen sotemi, kızaran patateslerimin içine yerleştirdim.
- Üzerine kaşar peyniri yerleştirdim.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını suyla açıp yemeğe ekledim.
- 200 derece de peynirlerim eriyene kadar pişirdim.
Patates Çanağında Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













